VOORWOORD

Welkom op de website van het DE ORIGINALITEIT VAN DE NEDERLANDSE IDENTITEIT. In het voorwoord willen wij graag duidelijk maken waarom deze website is gemaakt en welk doel de stichting nastreeft:

Het realiseren van het NATIONAAL CULTUREEL CENTRUM. 

Allereerst zijn we geen extra cultureel centrum maar de oprichters vaders van het NATIONAAL CULTUREEL CENTRUM. We hebben een kritische theorie/visie over het nationaal cultureel leven in Nederland en willen met deze stichting aandacht hiervoor vragen. Het onderwerp betreft de Nederlandse Nationale Cultuur.
Er is nooit een duidelijk Nationaal cultureel beleid geweest, en deze mist nog steeds.

De voorgaande Regeringen hebben hier te weinig aandacht aan besteed. Helemaal ten tijde van het aantreden of aftreden van deze Regering, zonder dat ze werken aan het ondersteunen van het ontbrekende NATIONAAL CULTUREEL CENTRUM, tijdens de periode waarin ze regeren. Zij leveren in onze optiek dan geen goed werk .
De boodschap van de stichting is om samen te zorgen voor het realiseren van het  NATIONAAL CULTUREEL CENTRUM, dat wil zorgen voor een intieme band tussen het Nederlandse volk en zijn Nationale cultuur. Dit kan zowel op een educatieve als intellectuele wijze gebeuren en zal leiden tot een breder besef van de Nationale identiteit. 

Bij het NATIONAAL CULTUREEL CENTRUM publiceren wij vanuit de morele plicht en objectiviteit. Hierbij kunnen wij soms zware woorden gebruiken, maar dat is bedoeld als constructieve kritiek en doen wij puur voor het landsbelang.

De waarheid staat voor ons centraal. Daarom wij zijn getuigen van de waarheid die ons oproept om het NATIONAAL CULTUREEL CENTRUM te verwezenlijken als een basisrecht van de Nederlandse natie.

Wij willen dit ondersteunen op allerlei maatschappelijke aspecten en zich manifesteren. Nationale Nederlanden zou toch iets anders moeten zijn dan een grote verzekering- en beleggingsmaatschappij maar zou moeten gaan over respect voor de Nationale Cultuur. En de Nationale Cultuur zou toch meer moeten zijn dan het Nederlandse voetbalteam.

Tenslotte hopen we dat de politici verstandiger zijn en herkennen dat het bestaan van een NATIONAAL CULTUREEL CENTRUM een natuurlijk recht is van de Nederlandse natie. (Die bevestigd is in de grondwet. En dit valt ook onder het Internationaal/EU verdrag van de mensenrechten.) Niet als gift van hun maar uiteindelijk als erkenning van dit vaderlands belang.

Wij kunnen dan ook niet anders dan kritiek leveren, zolang zo’n NATIONAAL CULTUREEL CENTRUM hier in Nederland ontbreekt.