UITVOERING

Als oprichters aarzelen we niet om dat wat recht is te vertellen. Het recht vraagt hier het bestaan van een Nationaal Cultureel Centrum voor de Nederlandse natie.

 • Wat in de wet staat (de grondwet) is de basis. Ook heeft de rechtsstaat van de Nederlandse natie er wel het recht op om een Nationaal cultureel optreden uit te voeren.
 • Verwerkelijking van HET NATIONALE CULTURELE CENTRUM is een morele beslissing die de Nederlandse natie nodig heeft, zonder dat het uitmaakt wie er achter het initiatief staat.
 • Daarom accepteren wij niet minder dan het realiseren van HET NATIONALE CULTURELE CENTRUM

Verder:
Geloven we dat het bestaan van dit centrum is als het hart van het lichaam van allerlei culturele centra in het Nederlandse Koninkrijk.

Waar is het culturele leven op weg naartoe?

 • Is het de bedoeling dat er in de culturele educatie voornamelijk belangstelling bestaat voor de ontwikkeling van algemene kunstzinnige trajecten en het zoeken van nieuwe talenten?
 • Is het de bedoeling dat er in de literaire productie in algemene zin voornamelijk aandacht is voor literatuur, theater en film die verkoopt?
 • Is het de bedoeling dat boeken voornamelijk geproduceerd worden op basis van marktevaluatie en rendement?
 • Is het de bedoeling dat de media vooral geïnteresseerd zijn in de belangen van het individu?
 • Is het de bedoeling dat de reclame het antwoord gaat geven op alles?
 • Was het de bedoeling dat het voetballen zo’n grote industrie werd, dat zij een wereld op zich is geworden?
 • Waar zijn de normen en waarden die leiden naar een hoge Cultuur?
 • Waar is de prioriteit en de betrokkenheid van het vaderland vanuit de morele plicht binnen al deze activiteiten?
 • Waar is ons thuis tussen al deze culturele optredens waar een gezamenlijke mentaliteit wordt gepresenteerd die de intellectuele Cultuur in zich opneemt en stimuleert in het Nationale culturele leven in het Nederlandse Koninkrijk?
 • Waar is ons thuis waar al deze culturele voeding (de activiteiten) de prioriteit heeft? Deze culturele voeding reflecteert op ons gedrag en onze ambities om verder te bouwen aan het Nederlandse Koninkrijk.

We willen niet dat deze culturele voeding ertoe leidt dat iedereen alleen zorgt voor zichzelf. Dit zou een Cultuur creëren waarin het eigen land weinig interesse heeft van haar bewoners.

Het vaderland zou de hoogste morele verantwoordelijkheid moeten zijn.

Wij willen dit bereiken door zichzelf neer te zetten als een Nationaal podium met meerdere functionele opties voor allerlei culturele evenementen.

HET NATIONALE CULTURELE CENTRUM werd opgericht om hierin te voorzien. Door middel van een landelijk netwerk van:
NATIONALE CULTURELE CENTRA

Deze zouden in alle provincies te vinden moeten zijn. Dit zou dan een Nationaal cultureel platform zijn voor belangenbehartiging voor de originaliteit van de Nederlandse identiteit in diverse culturele vormen en in meerdere sectoren.

En het uitvoeren en houden van Nationale projecten die zich bezig houden met de Nederlandse Cultuur van de identiteit.

Ook door het (doen) uitvoeren van algemene culturele evenementen en educatieve activiteiten in meerdere sectoren in samenwerking met:
de Overheid,
andere Nederlandse instituten
en Nationale culturele centra in andere landen.

Namens het vaderland roept de STICHTING ORIGINALITEIT VAN DE NEDERLANDSE IDENTITEIT de Overheid op om samen te werken met de stichting bij de verdere invulling en realisatie van HET NATIONALE CULTURELE CENTRUM.